Kardio 365 - úvodní stránka
nepřihlášen  
Change language:    

SPEKTRUM VÝKONŮ NAŠEHO PRACOVIŠTĚ.

K. Horáčková, J. Petrů, M. Stránská, I. Frejvaldová, V. Kycltová, I. Šandová, A. Pařízková, H. Machová, P. Kobližková, P. Neužil (Praha)
Tématický okruh: Obecný okruh
Typ: Ústní sdělení - sesterské, XX. české a slovenské sympozium o arytmiích a KS

Úvod:
Cílem sdělení je představit spektrum výkonů, které se provádí na našem Multifunkčním katetrizačním pracovišti v Nemocnici na Homolce.

Metoda a soubor:
Specializujeme se především na katetrizační ablace srdečních arytmií. Nejčastěji se jedná o léčbu fibrilace síní, kterou řešíme od r. 2021 prakticky jen nejnovější metodou pulsního elektrického pole (Farapulse). Těchto výkonů bylo do konce srpna 2023 téměř 2000.
Pokračujeme ve vývoji a testování dalších ablačních modalit s pulsním polem nejen pro léčbu fibrilace síní, ale i jiných poruch srdečního rytmu – síňové a komorové tachykardie.
Nedílnou součástí práce na katetrizačním pracovišti jsou výkony spojené s implantacemi trvalých kardiostimulátorů, ICD a systémů resynchronizační léčby, včetně HiS stimulace. Specializujeme se na fyziologickou srdeční stimulaci a zavádění leadless kardiostimulátorů a extrakce stimulačních a defibrilačních elektrod. V rámci prevence cévní mozkové příhody u pacientů s fibrilací síní provádíme okluze ouška levé síně s použitím vícero komerčních i studijních prostředků.

Závěr:
Naše pracoviště představuje komplexní výukové centrum evropské úrovně, které zajištuje svým pacientům nejmodernější postupy v léčbě kardiovaskulárních onemocnění.