Kardio 365 - úvodní stránka
nepřihlášen  
Change language:    

KLINICKÉ VYUŽITÍ MONITORACE ALIVECOR KARDIA V ARYTMOLOGICKÉ PRAXI: PŮLROČNÍ RETROSPEKTIVNÍ ANALÝZA Z JEDNOHO CENTRA

J. Hečko, J. Chovančík, T. Kubát, M. Paličková Mikolášová (Třinec)
Tématický okruh: Poruchy rytmu, kardiostimulace
Typ: Ústní sdělení - technik, XXXII. Sjezd ČKS

Úvod: Tato studie prezentuje výsledky monitorace arytmologických pacientů s využitím záznamníků AliveCor Kardia, zaměřující se na průměrné hodnoty monitorací, demografické charakteristiky, počty vyšetření, typy arytmií s důrazem na fibrilaci síní (FS) a praktický postup od indikace k monitoraci až po integraci výsledků do klinického informačního systému.
Soubor a Metodika: Studie zahrnuje 40 pacientů ve věkovém rozmezí od 23 do 80 let, indikovaných k monitoraci v arytmologické nebo kardiologické ambulanci. Každému pacientovi byl přidělen záznamník AliveCor Kardia, propojený s cloudovým úložištěm. Během jednoho měsíce byli pacienti kontinuálně monitorováni.
Výsledky: Průměrně bylo provedeno 59 monitorací u každého pacienta. Celkem 2124 záznamů, z toho 145 nebylo hodnotitelných. Typy rytmu zahrnovaly SR (55%), SVES (10%), KES (10%) a FS (22,5%). Průměrná doba monitorace činila 29 dní, s průměrným věkem sledovaných pacientů 51 let. Indikace k monitoraci byly Palpitace (77%), Sledování po předchozí ablaci (20%) a Tachykardie (3%).
Závěr: Data ukazují praktické využití monitorace AliveCor Kardia v arytmologické praxi, diskutující o efektivitě tohoto přístupu, jeho přínosu pro pacienty a možnostech postupu po vyhodnocení měsíčních dat. Analyzujeme dosažené výsledky a nabízíme perspektivu pro další výzkum a implementaci této monitorační technologie v klinické praxi.