Kardio 365 - úvodní stránka
nepřihlášen  
Change language:    

UKLÁDÁNÍ DAT Z DÁLKOVÉHO SLEDOVÁNÍ ICD PŘÍSTROJŮ SPOLEČNOSTI BOSTON SCIENTIFIC DO NEMOCNIČNÍHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU WINMEDICALC

V. Vejvoda, J. Hejtmánek, P. Bárta, J. Vacek (Plzeň)
Tématický okruh: Kardiostimulátory
Typ: Poster - technik, XXXII. Sjezd ČKS

Cíl:
Provoz dálkového sledování Latitude, stejně jako obdobné systémy, generují velké množství dat. Pro provoz a rychlé dohledávání minulých událostí, sledování trendů a podobně je ideální najít všechna důležitá data na jednom místě. Cílem tedy je ukládat data pořízená dálkovou monitorací do nemocničního informačního systému (NIS) bez zásahu uživatele. Ruční ukládání do NIS je časově náročné, s rizikem chyby.

Metodika:
Ve FN Plzeň je jako NIS používán Winmedicalc4 pracující s databází Oracle. Program LATITUDE Link™ zobrazí veškeré informace ve formátu pdf na obrazovce počítače, neboť vlastní pdf soubor je v souboru HL7 kódován pomocí Base64.

Výsledky:
Prostředí domácí monitorace Latitude od firmy Boston Scientific umožňuje komunikaci s nemocničním informačním systémem pomocí aplikace volně dostupné na stránkách společnosti.
Tato aplikace automaticky stahuje nová pacientská data, která ukládá do zvoleného úložiště v nemocniční síti ve formátu HL7. Vytvořený skript na identifikaci pacienta pomocí rodného čísla z toho textového souboru pak kompiluje pacientský report do formátu PDF a přiřazuje jej přímo do elektronické karty pacienta.

Závěr:
Po implementaci přenosu dat z programátorů přímo do nemocničního systému v roce 2022 se nyní do pacientské karty ukládají automaticky také data z domácí monitorace Latitude. Automatická evidence plně elektronické dokumentace pacientů s implantovaným přístrojem od firmy Boston Scientific, jako první firmy ve FN Plzeň, aktuálně kompletně nahrazuje papírovou formu evidence. Toto vše bylo zprovozněno s minimálními náklady a za minimálních nároků na uživatele.