Kardio 365 - úvodní stránka
nepřihlášen  
Change language:    

SPEKTRUM PLÁNOVANÝCH VÝKONŮ NA 1DENNÍM STACIONÁŘI A MANAGEMENT NEMOCNÉHO V PŘEDNEMOCNIČNÍM A NEMOCNIČNÍM OBDOBÍ Z POHLEDU SESTRY

M. Mohyláková, L. Vyskočilová, B. Jelínková (Praha)
Tématický okruh: Intervenční kardiologie
Typ: Poster - sesterský, XXXII. Sjezd ČKS

Úvod: V následujícím sdělení předkládáme informace týkající se pacientů hospitalizovaných 24 hodiny na stacionáři kardiologické kliniky. Nemocní jsou ambulantně plánovaní ke krátké hospitalizaci, přicházejí k selektivní koronarografii, cévní angiografii, implantaci trvalého kardiostimulátoru, zavedení implantabilního kardioverteru, radiofrekvenční ablaci, elektrické kardioverzi, punkcím pleurálních a perikardiálních výpotků.

Cíle a metody: Nemocní jsou vybíráni ve spolupráci s ambulantními lékaři kliniky i spolupracujícími pracovišťi. Ačkoliv je hospitalizace plánována na jeden den, veškerá vyšetření jsou pečlivě plánována a synchronizována, jsme v určitém procentu pacienty z medicínského důvodu přeložit na k delší hospitalizaci na intenzivní či standardní akutní lůžko, nebo dokonce přímo na kardiochirurgický sál.

Závěr: Předkládáme algoritmus práce na 1denním stacionáři, statistická data týkající se rozložení výkonů a procento nemocných přeložených na jiná oddělení. Součástí přednášky je management sestry před přijetím na lůžko, v době hospitalizace a následné péče stanovené ve spolupráci s ošetřujícím lékařem nemocného.