Kardio 365 - úvodní stránka
nepřihlášen  
Change language:    

ABLAČNÍ SYSTÉM UMOŽŇUJÍCÍ ABLACI PULZNÍM POLEM (PFA) A KRYOABLACI PULZNÍM POLEM (PFCA™) V LÉČBĚ FIBRILACE SÍNÍ.

Š. Královec, M. Mudroch, J. Baroch, T. Drtina, M. Hrachovina, M. Mráček, F. Müller, J. Petrů, P. Neužil (Praha)
Tématický okruh: Obecný okruh
Typ: Ústní sdělení - technik, XX. české a slovenské sympozium o arytmiích a KS

Úvod:

Rozvoj alternativních energií pro katetrizační ablace v čele s ablací pulsním polem (PFA) přináší do klinické praxe mnoho nových technických řešení a konceptů. Jedním z nových systémů, se kterým máme na našem pracovišti možnost pracovat v rámci klinické zkoušky, je systém kombinující ablaci pulzním polem (PFA) a kryoablaci pulzním polem (PFCA™) společnosti Adagio Medical. V roce 2023 jsme zatím tímto systémem ošetřili 15 pacientů.

Metoda a výsledky:

Sledována je základní demografie, indikace k výkonu, parametry výkonu, procedurální a další komplikace, antiarytmická medikace a dostupná data z dalšího sledování, včetně rekurencí a případných reablací. Rádi bychom prezentovali data a zkušenosti z našeho souboru pacientů: 15 pacientů, s persistentní formou fibrilace síní zatím podstoupilo výkon a bylo zařazeno do následného sledování.

Závěr:

Dosavadní zkušenosti ukazují, že metoda PFCA – PFA je bezpečná, dlouhodobou efektivitu prokáže následující klinické sledování. Naše dosavadní zkušenosti dávají důvod k optimismu.