Kardio 365 - úvodní stránka
nepřihlášen  
Change language:    

SPOLUPRÁCE TELEMEDICÍNSKÉHO CENTRA S KARDIOLOGICKOU AMBULANCÍ- KAZUISTIKY

V. Dlugošová, V. Bulková, J. Gandalovičová, J. Brada, D. Kovaříková, Š. Sobotková, L. Ondrášková, A. Polednová, D. Kvasničková, M. Fiala (Brno, Praha, Třinec)
Tématický okruh: Obecný okruh
Typ: Ústní sdělení - technik, XIV. arytmologické sympozium

Primárním zaměřením telemedicínského centra je diagnostika arytmií pomocí dlouhodobé monitorace EKG pacienta v domácím prostředí. Pacient přichází na další kontrolu ke svému ošetřujícímu kardiologovi s výsledkem vyšetření obvykle po ukončení a vyhodnocení monitorace. K monitoraci jsou indikováni pacienti oběhově stabilní, bez nutnosti sledování v průběhu hospitalizace. Ale co když na příchozích záznamech vyhodnotíme arytmii s možností terapie již v průběhu vyšetření?
Cílem prezentace je vysvětlení přínosu spolupráce telemedicínskeho centra a ambulance kardiologa již v průběhu monitorace pacienta v domácím prostředí.
V našem příspěvku představíme kazuistiky, ve kterých popíšeme nálezy na příchozích EKG záznamech, indikace vedoucí k rozhodnutí pro odeslání upozornění kardiologovi, a pak výsledek reakce ošetřujícího lékaře po jeho informování o detekci arytmie.
V závěru se zamýšlíme, kdy je vhodné, respektive nutné poslat upozornění na monitoraci v rámci prevence možných komplikací.