Kardio 365 - úvodní stránka
nepřihlášen  
Change language:    

PREDIKCE DEKOMPENZACE SRDEČNÍHO SELHÁNÍ U PACIENTŮ S IMPLANTOVANÝM SRDEČNÍM PŘÍSTROJEM SE ZAVEDENOU DÁLKOVOU MONITORACÍ

L. Nečasová, S. Vogeltanzová, P. Bílek, M. Segeťová (Praha)
Tématický okruh: Poruchy rytmu, kardiostimulace
Typ: Ústní sdělení - technik, XXXI. výroční sjezd ČKS

V posledních letech výrobci srdečních implantabilních přístrojů uvolnili na trh nástroje určené pro dálkové sledování pacientů se srdečním selháním. Algoritmus systému HeartInsight (HomeMonitoring, Biotronik) kombinuje více parametrů do jediného kompozitního skóre a následného poplachového hlášení s časnou identifikací rizikových nemocných.
V pilotním projektu jsme do nového systému HeartInsight zařadili 10 pacientů, u kterých jsme v předchozím období zaznamenali změny ve vybraných parametrech dálkového sledování svědčících pro hrozící či probíhající dekompenzaci srdečního selhání nebo kteří jsou zařazeni na čekací listinu k transplantaci srdce. Porovnali jsme stávající možnosti optimalizace nastavení poplachových hlášení pro konkrétní nemocné s výstupy kompozitního skóre.
Informace získané formou proaktivní péče pomocí nových algoritmů v rámci dálkového sledování jsou slibným indikátorem změny zdravotního stavu od detekce k predikci dekompenzace srdečního selhání a napomáhají předejít opakovaným hospitalizacím.